Er zijn waarschijnlijk nog maar weinig fans van Guns N’ Roses die er nog vertrouwen in hebben dat een reünie van hun favoriete band ooit zal plaatsvinden. Toch lijkt het erop dat in ieder geval één oorspronkelijk bandlid binnenkort weer het podium deelt met Axl Rose en de zijnen: Duff McKagan.

De voormalige Guns N’ Roses-bassist liet gisteren in een Twitterbericht doorschemeren dat hij zich weer bij zijn oude band zal aansluiten voor de Zuid-Amerikaanse tour die vanaf 6 april van start gaat: “Argentina, Paraguay, Bolivia, Brazil! See y’all in the next few weeks, Si? GNR.” Bij de tweet zat ook een foto van een mogelijke setlist, waarop ook het nummer Attitude staat. Die Misfits-cover werd in de jaren negentig ook gespeeld tijdens shows van de band, met McKagan als leadzanger.

De blonde rocker vervangt kennelijk huidig GN’R-bassist Tommy Stinson, die inmiddels ook weer optreedt als lid van The Replacements. In 2010 kwam McKagan ook al voor enkele nummers opdagen tijdens een Guns N’ Roses-concert. Een jaar later leek een volledige reünie een mogelijkheid toen de band werd ingehuldigd in de Rock And Roll Hall Of Fame, maar helaas kwam daar niets van terecht. Wel maakte een ander oud-bandlid, Izzy Stradlin, zijn opwachting tijdens concerten van de Gunners in 2012.

Bekijk ook ons overzicht van de tien cruciale momenten uit de carrière van Guns N’ Roses.

update: inmiddels heeft bassist Tommy Stinson in een interview met Billboard bevestigd dat McKagan hem inderdaad zal vervangen tijdens vijf Zuid-Amerikaanse shows.