Wie Duff McKagans autobiografie It’s So Easy (And Other Lies) leest, krijgt al snel de indruk dat deze rocker genoeg heeft meegemaakt om nóg een boek te vullen. Dat is dan ook precies wat de voormalige Guns N’ Roses-bassist gaat doen. In mei verschijnt het komisch getinte How To Be A Man (And Other Illusions).

Het idee voor McKagans nieuwe boek ontstond nadat hij een aantal jaren columns schreef voor de krant Seattle Weekly. “Er was één stuk dat de titel How To Be A Man had en het was niet heel serieus bedoeld, het was heel ‘tongue-in-cheek’”, vertelt de blonde rocker aan Total Rock Radio. “Het leverde me een deal met een uitgeverij op. Het is een gids met dingen die ik over het leven geleerd heb – het vaderschap, getrouwd zijn en deel uitmaken van een rockband.”

De ‘How To Be A Man’-column in Seattle Weekly werd in januari 2013 gepubliceerd (lees ‘m hier). Hierin gaf de bassist zijn mannelijke lezers een aantal wijze lessen mee, bijvoorbeeld: ‘leer hoe je moet vechten’, ‘luister naar je meisje’, ‘doe de afwas’ en ‘wees geen mietje’. In het boek met dezelfde titel deelt de vijftiger nog veel meer levenslessen die hij leerde in zijn tijd bij Guns N’ Roses en Velvet Revolver en daarna. How To Be A Man (And Other Illusions) wordt op 12 mei in Amerika uitgegeven door De Capo Press.

In zijn eerdere autobiografische boek It’s So Easy (And Other Lies) schreef McKagan over onder meer de opkomst van Guns N’ Roses, zijn alcohol- en drugsverslavingen en hoe hij daarvan afkwam.