Voormalig Guns N’ Roses-bassist Duff McKagan gaat deel uitmaken van een nieuwe supergroep met Mike McCready (Pearl Jam) en Barrett Martin (Screaming Trees). Dat onthulde McCready in een interview met Billboard.

De naam van de nieuwe supergroep is nog niet bekend, maar volgens McCready zal het trio met diverse zangers werken, onder wie Jaz Coleman van Killing Joke. “Duff, Barrett en ik kwamen samen”, zegt McCready tegen Billboard, “We schreven nieuw materiaal en we namen een paar oude Mad Season [eerdere supergroep met McCready en Martin] demo’s van de tweede Disinformation-plaat, dus we gaan proberen er iets mee te doen. We hebben met Jaz van Killing Joke gesproken en ik heb geprobeerd enkele zangers te vinden die eraan kunnen werken.” McCready zegt de opnames van de nieuwe band te willen uitbrengen op zijn eigen label Hockeytalkers Records.

Het drietal kende elkaar al van een andere supergroep: Walking Papers. McKagan en Martin speelden samen in die band en op het vorig jaar verschenen, titelloze debuutalbum was ook McCready te horen. Martin zegt daarover: “Duff, ik en Jeff Angell begonnen met het Walking Papers-album en we vroegen Mike erop mee te spelen. Toen startte Mike zijn eigen platenlabel… Ik had net zoals Mike en Duff een aantal ideeën voor songs die niet op de Walking Papers-plaat zouden komen. We besloten de studio in te gaan en ze op te nemen. Op dit moment worden ze verstuurd naar verschillende zangers.”

Volgens Martin hangt het af van die gastzangers, waarvan alleen Jaz Coleman genoemd wordt, wanneer het eerste album van de band verschijnt: “Als de zangers hun songs ingezongen hebben en inleveren, zullen we bepalen wanneer ze uitkomen.”

McKagan heeft uiteraard wel enige ervaring met supergroepen. Zo richtte hij met onder anderen ex-GN’R-collega Slash en Stone Temple Pilots-zanger Scott Weiland het succesvolle Velvet Revolver op. Recenter bracht hij met zijn band Loaded de plaat The Taking (2011) uit. Eind vorig jaar werd ook bekend dat zijn autobiografie It’s So Easy And Other Lies verfilmd wordt. Daarin komt onder meer aan bod hoe McKagan zijn alcohol- en drugsverslaving overwon.