Met het overlijden van Glenn Frey begin dit jaar kwam er een definitief einde aan het succesverhaal van Eagles en dus was het een goed moment om de band te eren tijdens de uitreiking van de Kennedy Center Honors. Onder anderen Bob Seger, Vince Gill en Steve Vai speelden songs van de countryrockers.

Na een introductie van Ringo Starr trapte de band Kings Of Leon af met een uitvoering van de Eagles-doorbraakhit Take It Easy. Dé klassieker van de band, Hotel California, werd vervolgens gespeeld door zanger Juanes met gitaristen Steve Vai en Steuart Smith (die in het verleden al veel samenwerkte met de Eagles). In de onderstaande video zijn verder optredens van Vince Gill (met Peaceful Easy Feeling) en Bob Seger (met het mede door hem geschreven Heartache Tonight) te zien, voordat alle artiesten het eerbetoon afsluiten met Life In The Fast Lane – inclusief een geinig moment waarbij Vai een gitaarsolo speelt terwijl hij zijn armen om komiek/presentator Stephen Colbert heeft.

Tijdens de Kennedy Center Honors worden jaarlijks muzikanten, acteurs en andere entertainers die de Amerikaanse cultuur verrijkt hebben met hun werk onderscheiden. Naast de mannen van Eagles waren dat dit jaar onder anderen zangeres Mavis Staples, Hollywoodlegende Al Pacino en singer-songwriter James Taylor.

Don Henley maakte eerder dit jaar bekend dat Eagles na het overlijden van Glenn Frey niet door zal gaan. In februari vond het laatste optreden van de band plaats, toen de overgebleven leden (Henley, Joe Walsh, Bernie Leadon en Timothy B. Schmit) samen met Jackson Browne het nummer Take It Easy speelden tijdens de uitreiking van de Grammy Awards.