Eric Clapton komt in maart met een nieuw studioalbum. Op Old Sock speelt het rockicoon twee nieuwe songs en covert hij nummers van artiesten die hem inspireerden. Enkele grote rocknamen leveren gastbijdragen, onder wie Paul McCartney en Steve Winwood.

Behalve twee nieuwe composities, Every Little Thing en Gotta Get Over, bevat het nieuwe album tien covers van nummers van onder anderen J.J. Cale, Peter Tosh, Taj Mahal en de in februari 2011 overleden, sindsdien zeer gemiste Gary Moore. Zo speelt Clapton een versie van Moore’s klassieker Still Got The Blues, waarop zijn oude Blind Faith-kompaan Steve Winwood hem bijstaat op orgel.

Andere beroemdheden die meewerken op Old Sock zijn Paul McCartney, die zingt en bast in All Of Me, J.J. Cale in het lied Angel, zangeres Chaka Khan in het nieuwe Get On Over en de beroemde drummer Jim Keltner in Our Love Is Here To Stay. Verder wordt Clapton begeleid door drummer Steve Gadd, bassist Willie Weeks en toetsenist Chris Stainton.

Old Sock, het 21e album van de 67-jarige gitaargrootheid, komt uit op 12 maart en is de opvolger van Clapton (2010). Ook op die plaat stonden voornamelijk covers en ook daarop waren bijdragen van Winwood, Cale en Keltner te horen.

Sommige van de songs op Old Sock zijn eerder uitgevoerd door Clapton. Zo nam hij de openingstrack Further On Up The Road al op voor het album E.C. Was Here (1974) en speelde hij de bluesklassieker met The Band tijdens het beroemde Last Waltz-concert in 1976. Goodnight Irene speelde hij met o.a. Jimmy Page en Jeff Beck tijdens het beroemde ARMS-benefietconcert in The Royal Albert Hall in 1983.

Een datum in Nederland is (nog) niet aangekondigd, maar Clapton toert dit jaar ook door Europa. Daarnaast vindt in april Claptons Crossroads Guitar Festival weer plaats in Madison Square Garden, New York. Op het programma staan dit jaar – behalve uiteraard Clapton zelf – onder anderen Jeff Beck, Allan Holdsworth, Buddy Guy en The Allman Brothers Band. Op 12 december 2012 speelde Clapton ook al tijdens een groot evenement in Madison Square Garden, toen voor het 12-12-12 benefietconcert.

Tijdens optredens in 2011 speelde Clapton al akoestische versies van Still Got The Blues, zoals hieronder te zien en te horen is: