Na het vertrek van Malcolm Young, Phil Rudd en Brian Johnson is AC/DC binnenkort nog een bandlid armer. Bassist Cliff Williams heeft aangekondigd te willen stoppen met muziek maken na de huidige Rock Or Bust-tournee.

Williams (links op de foto hierboven) maakte zijn plannen bekend in een interview met Gulfshore Life. De bassist, die in 1977 bij AC/DC kwam en sindsdien deel uitmaakt van de Australische hardrockband, zegt dat zijn keuze te maken heeft met de ingrijpende veranderingen die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden binnen de groep. In 2014 werd bekendgemaakt dat Malcolm Young aan dementie lijdt en vervangen moest worden door neef Stevie Young. Drummer Phil Rudd kwam kort daarna in opspraak nadat hij gearresteerd werd op verdenking van onder meer doodsbedreiging en daarom doet ook hij niet mee tijdens de tour bij het album Rock Or Bust. Eerder dit jaar moest ook zanger Brian Johnson afhaken wegens gehoorproblemen. Momenteel toert AC/DC met Axl Rose als zanger.

“Ik heb dit de afgelopen veertig jaar gedaan, maar na deze tour trek ik me terug en stop ik met toeren en opnemen”, laat Williams weten. “Het verlies van Malcolm, het gedoe met Phil en nu met Brian… het is niet meer hetzelfde. Ik voel gewoon dat dit de juiste beslissing is.” Eerder verklaarde drummer Chris Slade, die tijdens de huidige tour op de drumkruk zit, dat Angus Young niet van plan is om te stoppen met AC/DC na deze concertreeks met Axl Rose.