Rod Stewart, Ron Wood en Kenney Jones traden afgelopen zaterdag voor het eerst in jaren weer op als Faces. Het trio speelde zeven nummers tijdens een liefdadigheidsevenement in Surrey, Engeland.

Met de korte show tijdens het festival Rock’n’Horsepower, georganiseerd door drummer Kenney Jones, hielpen de mannen geld in te zamelen voor de strijd tegen prostaatkanker. Helaas konden bassist Ronnie Lane (overleden in 1997) en Ian McLagan (vorig jaar ook overleden) de Faces-reünie niet meer meemaken, maar afgelopen zaterdag werd het – zoals zanger Rod Stewart de avond na afloop omschreef op Twitter – ‘a perfect rockin’ evening’ met uitvoeringen van I Feel So Good, You Can Make Me Dance Sing Or Anything, Ooh La La, I’d Rather Go Blind, (I Know) I’m Losing You, Sweet Little Rock & Roller en uiteraard de grote hit Stay With Me.

Het was voor het eerst in veertig jaar dat Faces een eigen concert gaf. In 1986 speelde de groep nog wel – met Bill Wyman op bas – in het Wembley Stadion tijdens een concert van Rod Stewart en in 1993 werden de leden nogmaals herenigd toen de zanger een Lifetime Achievement Award in ontvangst mocht nemen tijdens de uitreiking van de Brit Awards. Later werd ook onder de naam Faces opgetreden, maar dan met Mick Hucknall (Simply Red) als zanger – onder meer tijdens de inhuldiging van de band in de Rock & Roll Hall Of Fame in 2012.

Vorige maand verscheen ook een nieuwe vinylbox van Faces, inclusief de vier studioalbums die de groep maakte en nummers die niet op de originele lp’s stonden.