Rumours, misschien wel het allerbeste album uit de tweede helft van de jaren zeventig komt eind januari opnieuw uit in luxe en superluxe versies. Behalve een remaster van het originele Fleetwood Mac-meesterwerk, bevat de set onder meer niet eerder uitgebrachte studiosessies en liveopnames.

“The rumours are true! Fleetwood Mac to reissue landmark album”, meldt het officiele persbericht. Platenlabel Rhino komt met een drie discs tellende uitgebreide versie van Rumours, dat vijfendertig jaar geleden werd uitgebracht en inmiddels veertig miljoen keer verkocht is. De remaster van het originele album is aangevuld met de schitterende b-kant Silver Springs. De andere twee schijven bevatten livetracks opgenomen tijdens de Rumours World Tour in 1977, demo’s en alternatieve versies.

Alsof dat niet genoeg is, brengt Rhino ook een – flink duurdere – ‘Deluxe Edition’ uit, met nog een cd vol ‘outtakes’ die al aan de eerdere reissue uit 2004 waren toegevoegd. Ook bevat deze set het originele album op 140-gram vinyl en een dvd met de documentaire The Rosebud Film, waarin interviews, repetitie- en livebeelden te zien zijn. De tracklist is te vinden in het hierboven genoemde persbericht.

2013 begint dus al goed voor Fleetwood Mac-fans. Later in het jaar toert de band door Amerika en Stevie Nicks zegt tegen NME wel open te staan voor een optreden op het Britse festival Glastonbury. Bovendien komt er waarschijnlijk nieuwe muziek van de band. Zoals we al eerder meldden, is een volledig album niet heel waarschijnlijk, maar we blijven hopen en jullie op de hoogte houden!