Christine McVie deed de droom van een heleboel fans uitkomen toen ze in september haar opwachting maakte tijdens twee optredens van Fleetwood Mac in Londen. In een nieuw interview verklaart de zangeres nu ook wel open te staan voor een definitieve terugkeer.

Op 25 en 27 september verzorgde McVie, die in 1998 uit Fleetwood Mac stapte, gastoptredens tijdens de shows van haar oude band in de O2 Arena in Londen. Op beide avonden zong ze één nummer mee (Don’t Stop) en dat voelde goed, zo zegt de zangeres/toetsenist tegen The Guardian: “Het was waanzinnig, alsof ik nooit weg was geweest.”

McVie zou zelfs graag permanent weer deel willen uitmaken van Fleetwood Mac: “Ik vind het fijn om bij de band te zijn, om muziek met ze te maken. Ik mis ze allemaal. Als ze mij zouden vragen, zou ik vereerd zijn. Maar dat is nog niet gebeurd, dus we moeten gewoon afwachten.”

De zangeres geeft echter toe dat ze haar definitieve terugkeer niet snel ziet plaatsvinden. Ook vanwege John McVie, bij wie onlangs kanker werd geconstateerd. De band annuleerde een reeks concerten in Australië en Nieuw-Zeeland zodat de bassist zich kon laten behandelen. Volgens zijn voormalige echtgenote is er reden voor optimisme: “De prognose is erg goed. Hij wordt op dit moment behandeld in Los Angeles. Het is vroeg ontdekt, dus over een paar maanden zou hij weer de oude moeten zijn.”

Naar verluidt zou Lindsey Buckingham om zakelijke redenen moeite hebben met de comeback van Christine McVie, omdat zij alle aandacht zou kunnen opeisen. Daarvoor toont zijn 70-jarige ex-collega begrip: “Concertpromotors zouden kunnen vragen waarom ik niet in Amsterdam of Berlijn meedeed. Ze willen duidelijk dat het om Fleetwood Mac gaat en niet om mij, en ik ben het daar wel mee eens.”

Welke prachtsongs waren ook alweer geschreven/gezongen door Christine McVie? Bekijk hier onze top tien van haar mooiste Fleetwood Mac-nummers.