Volgens Lindsey Buckingham kan het komende album van Fleetwood Mac zomaar het laatste worden dat de band opneemt. In een interview noemt de zanger en gitarist de nieuwe plaat ‘een mooie manier om er een einde aan te breien’.

Nu de ‘Rumours-bezetting’ met de terugkeer van Christine McVie weer compleet is, werkt het vijftal aan een nieuw album, dat mogelijk zelfs een dubbelaar wordt. In mei dit jaar liet Buckingham weten dat er al acht nummers voor 75 procent klaar waren. Onlangs gaf de gitarist nog een update over de sessies: “We hebben nooit gedacht dat het album op korte termijn klaar zou zijn. We hebben het even opzij gezet. Stevie zal haar bijdragen nog opnemen en ik heb nog materiaal waar ik de afgelopen tijd aan gewerkt heb.”

In een nieuw interview met PBS zegt Buckingham dat het eerste nieuwe Fleetwood Mac-materiaal sinds de ep Extended Play mogelijk ook het laatste werk wordt van de legendarische rockband en dat de komende tour het begin is van het einde. “We gingen twee maanden lang de studio in en kwamen met waarschijnlijk de beste verzameling songs die we in jaren hebben gemaakt. We blijven werken aan het nieuwe album en het solomateriaal laten we het komende jaar even liggen. Het is een mooie manier om er een einde aan te breien.”

Fleetwood Mac (in de complete bezetting met Buckingham, Christine McVie, Stevie Nicks, Mick Fleetwood en John McVie) komt in 2015 ook naar Nederland voor twee shows. Op 31 mei en 1 juni staat de wereldberoemde groep in de Ziggo Dome in Amsterdam.