Nu de ‘Rumours’-bezetting van Fleetwood Mac weer compleet is, staat er nieuwe muziek in de planning. De band duikt in maart de studio in.

De Fleetwood Mac-fans die 2013 al een mooi jaar vonden, staan de komende tijd nog veel meer moois te wachten. In een interview met Maui News laat Mick Fleetwood weten dat de teruggekeerde Christine McVie een aantal nummers heeft geschreven. Ook verklapt de drummer dat het vijftal in maart begint met nieuwe opnames en dat mogelijk in de herfst nog een tournee van start gaat.

Eerder deze maand maakte Mick Fleetwood al bekend dat McVie was teruggekeerd. “Dit is het slechtst bewaarde geheim dat er bestaat, maar Christine McVie maakt weer deel uit van Fleetwood Mac!”, zei hij tegen het publiek tijdens een concert op Maui. De zangeres, die vorig jaar twee keer te gast was tijdens Fleetwood Mac-concerten in Londen, had eerder in een interview met The Guardian al aangegeven wel open te staan voor een definitieve terugkeer: “Als ze mij zouden vragen, zou ik vereerd zijn”, zei ze toen.

Of de komende opnamesessies eindelijk weer eens een volledig album gaan opleveren, is nog onduidelijk. In 2003, toen McVie de band al had verlaten, verscheen de laatste volledige plaat Say You Will. Echter, vorig jaar konden fans de ep Extended Play met vier nieuwe songs van Lindsey Buckingham, Stevie Nicks, John McVie en Mick Fleetwood digitaal verkrijgen. Buckingham liet kort na de release weten dat het waarschijnlijk niet bij deze vier nummers zou blijven.