Stevie Nicks bracht deze maand haar soloalbum 24 Karat Gold – Songs From The Vault uit, maar hoe staat het eigenlijk met die beloofde nieuwe plaat van Fleetwood Mac? Lindsey Buckingham gaf een update tijdens een interview met The Wall Street Journal.

Nu de beroemde ‘Rumours-bezetting’ van Fleetwood Mac weer compleet is, werkt de band hard aan nieuwe opnames die mogelijk zelfs een dubbelalbum zullen opleveren. “Christine [McVie] en ik hebben ons op elkaar kunnen concentreren”, zegt gitarist Buckingham tegen The Wall Street Journal. “We hebben nieuw terrein verkend en dat was echt verhelderend.”

Ondertussen heeft Stevie Nicks haar eigen album 24 Karat Gold – Songs From The Vault, met nummers die door de jaren heen op de plank zijn blijven liggen, afgerond en uitgebracht. Ook zij zal meedoen op het eerste volledige Fleetwood Mac-album sinds Say You Will (2003), maar eerst gaat de band op tournee. “We hebben nooit gedacht dat het album op korte termijn klaar zou zijn”, zegt Buckingham. “We hebben het even opzij gezet. Stevie zal haar bijdragen nog opnemen en ik heb nog materiaal waar ik de afgelopen tijd aan gewerkt heb. Er is geen gevaar dat er verder niets meer mee gedaan wordt, daarvoor is het te diepgaand.”

In mei zei Buckingham nog tegen Billboard dat hij inmiddels acht nummers ‘voor 75 procent’ klaar had liggen, met werktitels als Carnival Begin, Red Sun en Too Far Gone. Christine McVie zei verder over het materiaal dat er tot nu toe ligt: “Het is erg gevarieerd, van bluesnummers tot erg commercieel werk. Het is heel spannend. We krijgen kippenvel bij het horen van de opnames.”

Vorig jaar verscheen voor het eerst in tien jaar nieuw werk van Fleetwood Mac in de vorm van de digitaal uitgebrachte ep Extended Play. Daarop was Christine McVie, die begin dit jaar pas terugkeerde bij de band, nog niet te horen.