Hoewel het misschien niet het meest geliefde album is onder Black Sabbath-fans, zegt Tony Iommi plannen te hebben voor een heruitgave van het inmiddels 20 jaar oude Forbidden.

Forbidden verscheen in juni 1995 en was het laatste album van Black Sabbath met zanger Tony Martin. De line-up bestond verder uit drummer Cozy Powell, bassist Neil Murray, toetsenist Geoff Nicholls en – uiteraard – Tony Iommi. Opmerkelijk genoeg nam Body Count-gitarist Ernie C de productie voor zijn rekening, terwijl rapper Ice-T een gastrol had in het nummer The Illusion Of Power. De plaat werd niet bepaald enthousiast ontvangen door fans en critici.

Ook Iommi was niet helemaal tevreden over Forbidden. Toch lijkt hij van plan het album opnieuw uit te brengen, maar niet voordat hij de nummers van een nieuwe mix voorzien heeft. “Ik werd eraan herinnerd dat Forbidden in juni twintig jaar geleden verscheen”, schrijft de gitarist op zijn Facebookpagina. “Ik vind het een goede plaat, maar ik was niet echt tevreden over de sound. Ik ga het album dus remixen voordat het opnieuw uitkomt. Ik kan alleen nog niet zeggen wanneer precies, want op dit moment zijn er genoeg andere projecten.”

Forbidden was overigens ook de laatste Black Sabbath-studioplaat tot de grote comeback met 13 (2013), waarop Ozzy weer als zanger te horen was. In de tussentijd verschenen nog wel nieuwe studiotracks op het live-album Reunion (1998) en de compilatie The Dio Years (2007).