Foreigner-fans hopen er al jaren op, maar nu gaat het er dan eindelijk van komen: de band herenigt zich met Lou Gramm. De zanger en andere oorspronkelijke leden doen tijdens de komende 40th Anniversary Tour ‘een of twee nummers’ mee.

Foreigner bestaat veertig jaar en daar staat de huidige bezetting van de groep, inclusief gitarist en mede-oprichter Mick Jones, bij stil met een tour. Ook Lou Gramm viert het jubileum mee. Op Facebook maakte de zanger het volgende bekend: “Na 24 uur van miscommunicatie kan ik bevestigen dat ik en de rest van de originele band uitgenodigd zijn om ons bij Foreigner te voegen voor een of twee songs tijdens een show van de 40th Anniversary Tour.”

Om welke show het precies gaat, is nog niet bekend. Naast Gramm zijn ook gitarist/toetsenist/fluitist Ian McDonald en toetsenist Al Greenwood van de partij. Op een andere datum keren drummer Dennis Elliott en bassist Rick Wills weer heel even terug naar hun oude band. Behalve de tournee werd het veertigjarig bestaan van Foreigner ook gevierd met de ep The Flame Still Burns, die eind november verscheen. Verder brengt Mick Jones dit jaar zijn autobiografie A Foreigner’s Tale uit.

Tot nu toe zijn er alleen Foreigner-concerten in Amerika aangekondigd.