Het succesverhaal van Foreigner wordt in een nieuw boek verteld door gitarist Mick Jones. A Foreigner’s Tale is daarmee de eerste officiële biografie van de inmiddels veertig jaar bestaande groep. 

A Foreigner’s Tale volgt het verhaal van Foreigner vanaf het eerste succes met singles als Cold As Ice en Feels Like The First Time tot nu, maar Mick Jones schrijft ook over zijn jaren voor de oprichting van de band. De gitarist maakte in de jaren zestig deel uit van de groep Nero And The Gladiators, waarna hij als songwriter en sessiemuzikant aan de slag ging. In de eerste helft van de seventies werkte hij samen met grootheden als Peter Frampton, George Harrison en Leslie West, en zat hij korte tijd in de band Spooky Tooth.

A Foreigner’s Tale is volgend jaar exclusief verkrijgbaar via Foreignerbook.com. Om het veertigjarig bestaan te vieren, start de band volgend jaar ook een wereldtournee. Het is nog niet bekend of de hitmachine, inmiddels met zanger Kelly Hansen als vervanger van Lou Gramm, dan ook naar Nederland komt.