Mötley Crüe kondigde onlangs een allerlaatste tournee aan, maar het was nog onduidelijk of er ook nog een album zou komen van de glamrockers. Helaas voor de fans zijn er volgens Nikki Sixx voorlopig geen plannen voor een afscheidsplaat.

Mötley Crüe maakte eind januari tijdens een persconferentie bekend na een reeks concerten te stoppen met toeren. Tijdens de optredens die voor de komende twee jaar gepland staan, zal de band geen materiaal van een nieuw album spelen. Nikki Sixx zegt tegen het Britse Classic Rock Magazine: “We hebben een aantal nummers geschreven. Maar dit is vervelend om te moeten vertellen en waarschijnlijk nog vervelender om te moeten horen: als je negen maanden lang aan een album werkt – met alle inspanningen die bij het opnemen, mixen en masteren komen kijken – en het vervolgens uitbrengt, wordt het door niemand gehoord.”

“Als je geen banjo of een baard hebt, draaien ze je muziek niet”, vervolgt de bassist, “Als je meer dan vijftien jaar actief bent, noemen ze je classic rock. Maar classic rock-zenders draaien geen nieuwe muziek.” Ook gitarist Mick Mars voelt weinig voor een nieuwe studioplaat van zijn band. Tegen Artisan News zegt hij: “Misschien ben ik een idioot, maar ik wil graag veel tijd steken in deze afscheidstour.”

Nikki Sixx beweerde vorig jaar nog dat er wél een nieuwe plaat zou komen, maar Vince Neil dacht er toen al anders over: “Nee nee, geen nieuw album”, zei hij in een interview met Music News Nashville, “Wat ik heb gehoord is dat er misschien twee tot vier songs uitkomen samen met de single die we dit jaar uitbrachten, maar het wordt meer een ep, geen album. Er staat veel toeren op ons schema. Als er iets uitkomt in de vorm van een ep, zal dat waarschijnlijk pas begin 2014 gebeuren.”

Sinds Saints Of Los Angeles (2008) is er geen nieuw album meer verschenen van Mötley Crüe. Wel kwam de band in 2012 nog met de niet bijster sterke single Sex: