Engelbert Humperdinck: dat is nog eens een naam die je niet verwachtte te zien op Classic Rock Mag. Toch is het nu tijd om melding te maken van de zoetgevooisde zanger, want er staat een duet met niemand minder dan Kiss-bassist/zanger Gene Simmons in de planning.

Humperdinck  (77), die vooral in de jaren 60 bekend was dankzij de hit Release Me en vorig jaar nog voor Groot-Brittannië meedeed aan het Eurovisie Songfestival, maakte het nieuws bekend in een interview met Noise11. “Ik heb nog niet het genoegen gehad om hem te ontmoeten, maar zodra mijn tournee voorbij is gaat dat gebeuren. Isn’t that something! Het gaat heel bijzonder worden.”

Ook voor Simmons zal het ongetwijfeld something zijn, want het is voor de Kiss-held geen dagelijkse bezigheid om mee te doen aan een duetalbum van een zanger die, laten we eerlijk zijn, toch een vrij andere doelgroep aanspreekt. Misschien raakte hij overtuigd door de indrukwekkende lijst duetpartners die  Humperdinck al voor zijn plaat had weten te strikken. Naast Simmons doen onder anderen ook Elton John, Smokey Robinson en Willie Nelson mee. “Ik ben dolblij dat iedereen aan dit album mee wilde werken”, aldus Humperdinck. Het album verschijnt later dit jaar en wij zijn in ieder geval benieuwd naar het eindresultaat…