Het was misschien niet helemaal wat fans in gedachten hadden toen Genesis beloofde met ‘exciting news’ te komen, maar eind september verschijnt een nieuwe compilatie van de legendarische rockband.

Wat de drie cd’s tellende set R-Kive anders maakt dan eerdere verzamelaars van de band, is de toevoeging van solomateriaal van Peter Gabriel, Phil Collins, Steve Hackett, Mike Rutherford en Tony Banks. Zo worden Genesis-klassiekers als The Carpet Crawlers, Turn It On Again en Abacab afgewisseld met bijvoorbeeld Solsbury Hill (Gabriel), In The Air Tonight (Collins) en Silent Running (Mike + The Mechanics).

Het label Universal Music zegt in een persbericht over R-Kive: “Genesis en de aanverwante soloprojecten hebben door de jaren heen opmerkelijk veel gepresteerd. Samen hebben ze een ongelooflijk aantal van veertien nummer 1-albums gemaakt, terwijl ruim twintig andere platen de top tien haalden. In totaal hebben Genesis en de soloprojecten van de leden wereldwijd meer dan 300 miljoen platen verkocht.”

Eergisteren werd een nieuw logo van de band (bovenstaande afbeelding) op de Genesis-facebookpagina geplaatst, met daarbij de tekst: “Stay tuned for some exciting Genesis news here tomorrow”. Fans die hoopten op een reünietour of een nieuw album werden gisteren dus teleurgesteld, maar volgens genesis-news.com volgt in november ook een dvd. Mogelijk gaat het hier om de documentaire Genesis: Together And Apart, waarvoor de klassieke bezetting van Gabriel, Collins, Hackett, Rutherford en Banks weer even bij elkaar kwam.

R-Kive verschijnt op 22 september en bevat de volgende nummers:

The Knife
The Musical Box
Supper’s Ready
The Cinema Show
I Know What I Like
The Lamb Lies Down On Broadway
Back In NYC
The Carpet Crawlers
Ace Of Wands (Steve Hackett)
Ripples
Afterglow
Solsbury Hill (Peter Gabriel)
Follow You Follow Me
For A While (Tony Banks)
Every Day (Steve Hackett)
Biko (Peter Gabriel)
Turn It On Again
In The Air Tonight (Phil Collins)
Abacab
Mama
That’s All
Easy Lover (Phil Collins & Philip Bailey)
Silent Running (Mike + The Mechanics)
Invisible Touch
Land Of Confusion
Tonight Tonight Tonight
The Living Years (Mike + The Mechanics)
Red Day (Tony Banks)
I Can’t Dance
No Son Of Mine
Hold On My Heart
Over My Shoulder (Mike + The Mechanics)
Calling All Stations
Signal To Noise (Peter Gabriel)
Wake Up Call (Phil Collins)
Nomads (Steve Hackett)
Siren (Tony Banks)