Billy Gibbons heeft samen met zangeres La Marisoul een cover opgenomen van de CCR-klassieker Green River. Het hieronder al te beluisteren nummer verschijnt later deze maand op de tributeplaat Quiero Creedence.

Deze versie van Green River is een duet tussen de ZZ Top-frontman en Marisol ‘La Marisoul’ Hernandez, zangeres van de Mexicaans-Amerikaanse groep La Santa Cecilia. Billboard heeft een exclusieve première van het nummer, dat op 29 juli samen met andere Creedence Clearwater Revival-covers verschijnt op het album Quiero Creedence. Daarop kun je verder onder meer Juan Gabriels interpretatie van Have You Ever Seen The Rain en Born On The Bayou in de versie van Los Lonely Boys horen.

De samenwerking met La Marisoul is niet het eerste uitstapje van Gibbons buiten ZZ Top. Vorig jaar bracht de rocker zelfs een volledige soloplaat uit: Perfectamundo, waarop invloeden uit Cubaanse muziek te horen zijn. Inmiddels is de gitarist weer aan het toeren met ZZ Top. Vorige week stond het trio in de Heineken Music Hall, Amsterdam en op 12 augustus verschijnt een nieuw live-album: Greatest Hits Live.