Het is gisteravond dan eindelijk gebeurd: Axl Rose, Slash en Duff McKagan stonden voor het eerst in 23 jaar weer samen op het podium, tijdens een intiem optreden in Los Angeles. Inmiddels is ook een uitgebreide tour van het ‘herenigde’ Guns N’ Roses aangekondigd.

De opwarmshow van Guns N’ Roses in Los Angeles werd pas op de dag zelf bevestigd door de band. In de beroemde club The Troubadour trapten Axl Rose, Slash en Duff McKagan – aangevuld met toetsenist Dizzy Reed, gitarist Richard Fortus en drummer Frank Ferrer – af met de nummers It’s So Easy en Mr. Brownstone. Telefoons mochten niet mee naar binnen, maar sommige fans wisten toch foto’s en filmpjes te maken tijdens de show, zoals hieronder te zien is (via Rolling Stone).

Naast de eerder bevestigde GN’R-shows (o.a. in Las Vegas en op het festival Coachella) is nu ook een heuse stadiontournee aangekondigd: de Not In This Lifetime Tour. De concerten vinden plaats in juni, juli en augustus, maar helaas alleen in Amerikaanse steden. Frontman Axl Rose krijgt het waarschijnlijk nog druk de komende tijd: het lijkt er namelijk sterk op dat hij ook nog Brian Johnson gaat vervangen bij AC/DC tijdens tien optredens in Amerika!

De setlist van de show van gisteravond was als volgt:

It’s So Easy
Mr Brownstone
Chinese Democracy
Welcome To The Jungle
Double Talkin’ Jive
Live And Let Die
Rocket Queen
You Could Be Mine
Speak Softly Love
Sweet Child O’ Mine
New Rose
Better
Knockin’ On Heaven’s Door
My Michelle
Nightrain
The Seeker
Paradise City