De plannen van het ‘herenigde’ Guns N’ Roses lijken niet beperkt te blijven tot de concerten die vanaf april plaatsvinden. Volgens de voormalige pr-agente van de band werken de mannen aan nieuw studiomateriaal.

Of de uitspraken van de Vlaamse Arlett Vereecke, die ooit de pr verzorgde voor Guns N’ Roses, kloppen, is natuurlijk nog afwachten. Tegen het Britse Classic Rock Magazine zegt ze in ieder geval zeker te zijn van haar zaak: “Ik weet dat ze aan het opnemen zijn. Ze zijn absoluut iets aan het doen in de studio. Axl is er nog niet geweest, maar Slash wel en het is bedoeld voor Guns N’ Roses en niets anders.”

Vereecke zegt verder dat de komende shows van Guns N’ Roses, waar in ieder geval Axl Rose, Slash en Duff McKagan bij zullen zijn, ‘ongelooflijke producties’ zijn en dat de setlists bestaan uit zowel klassiekers uit de jaren tachtig en negentig als songs van het Slash-loze album Chinese Democracy (2008). Overigens doken de afgelopen jaren berichten op van een opvolger van die plaat, waar Slash en McKagan dus niet bij betrokken waren. Axl zelf zei daar in 2014 over in een interview met Revolver Magazine: “We namen een heleboel dingen op voordat Chinese Democracy verscheen. We hebben daar wat verder aan gewerkt en een aantal nieuwe nummers geschreven. Maar in principe hebben we wat ik de tweede helft van Chinese Democracy noem. Dat is allemaal al opgenomen.”