The Allman Brothers Band is sinds vorig jaar niet meer actief, maar gelukkig gaat Gregg Allman gewoon door met muziek maken. Op 7 augustus brengt hij een nieuwe liveplaat en dvd uit, waarvan je het nummer One Way Out al kunt beluisteren.

Allman trad in januari vorig jaar samen met zijn soloband op in The Grand Opera House in Macon, Georgia. Opnames van die show zijn vanaf augustus verkrijgbaar op de cd en dvd Live: Back To Macon, GA. De setlist beslaat de hele carrière van de zanger/toetsenist/gitarist, met uiteraard ook klassiekers van The Allman Brothers Band (o.a. Midnight Rider, Whipping Post) en selecties van Allmans soloplaten (o.a. de Jackson Browne-cover These Days).

De band bestond verder uit gitarist Scott Sharrard, bassist Ron Johnson, toetsenist Ben Stivers, drummer Steve Potts, percussionist Marc Quinones, saxofonisten Jay Collins en Art Edmaiston en trompettist Dennis Marion, terwijl Devon Allman (zoon van) meedeed als speciale gast. “Macon heeft een speciale plek in mijn hart”, zegt Gregg over het optreden. “Het was heavy om terug te keren en die show te doen, en op het podium staan met Devon maakte het nog heavier. Het maakte me erg trots.”

Hieronder zijn de tracklist en de video van One Way Out te bekijken. Zelf aanwezig zijn bij een concert van Gregg Allman is dit jaar ook mogelijk. Op 24 juli staat hij in Paradiso, Amsterdam.

1. Statesboro Blues
2. I’m No Angel
3. Queen of Hearts
4. I Can’t Be Satisfied
5. These Days
6. Ain’t Wastin’ Time No More
7. Brightest Smile in Town
8. Hot’Lanta
9. I’ve Found a Love
10. Don’t Keep Me Wonderin’
11. Before the Bullets Fly
12. Melissa
13. Midnight Rider
14. Love Like Kerosene
15. Whipping Post
16. One Way Out
17. Stormy Monday (dvd-bonustrack)
18. Floating Bridge (dvd-bonustrack)