Gregg Allman heeft plannen voor een nieuwe soloplaat. De legendarische rocker hoopt in november te beginnen aan de opnames van een album met uitsluitend eigen composities.

Het meest recente solowerk van Allman kwam in 2011 uit onder de titel Low Country Blues. Die door T-Bone Burnett geproduceerde plaat bevatte uitsluitend bluescovers, op het lied Just Another Rider (een samenwerking met gitarist Warren Haynes van The Allman Brothers Band en Gov’t Mule) na. Voor zijn volgende soloalbum wil Allman het anders aanpakken, zo vertelt hij American Blues Scene.

“Wat ik altijd al heb willen doen, was een plaat maken met de titel All Compositions By… en mijn naam erbij. Ik zou graag een album opnemen waarbij ik elk nummer zelf schrijf. Dat is waarschijnlijk een doel van iedere songwriter: een plaat maken die je helemaal zelf creëert. Ik bedoel, je kunt honderden muzikanten laten meedoen als je die nodig hebt, maar je schrijft het allemaal zelf.”

Allman heeft wederom T-Bone Burnett (die als producer werkte aan platen van o.a. Robert Plant & Alison Krauss, John Mellencamp en Steve Earle) in gedachten. De zanger heeft hem al benaderd: “Ik wilde in mei al beginnen aan de opnames met Burnett. We wilden geen blues doen. Ik belde hem en we besloten het uit te stellen tot september, maar het lijkt erop dat ik de negende maand te veel ga toeren, dus… november?”

In mei vorig jaar verschenen de memories van de 65-jarige Allman, getiteld My Cross To Bear, waarin hij onder meer schrijft over zijn jeugd, zijn drugs- en alcoholverslavingen, zijn mislukte huwelijken en uiteraard het verlies van broer Duane en andere leden van The Allman Brothers Band.

Bekijk ook onze lijst met de tien beste tracks van The Allman Brothers Band.