Nu de wereldtour van Guns N’ Roses op 8 december is afgesloten, komt bassist Duff McKagan met het nieuws dat hij binnenkort een nieuw album zal uitbrengen.

Naast een begenadigd bassist is Duff McKagan ook schrijver. In 2012 bracht Duff zijn autobiografie uit onder de titel It’s So Easy en in 2015 de opvolger How To Be A Man. Tijdens de tour met Guns N’ Roses bezocht Duff veel historische plaatsen waar hij dan weer korte artikelen over schreef. Mensen uit zijn omgeving vroegen hem of dit de basis vormde voor een nieuw boek, maar Duff wil er een andere vorm aan geven: “Het verdriet, het onrecht, de tweedeling in de samenleving en mijn ongeloof daarover hebben me aangezet tot het schrijven van songs met een boodschap die de wereld mag horen, ik doe dit voor mijn dochters”

Het vorige album van Duff McKagan, Believe In Me, stamt uit 1993, daarna heeft hij met Loaded in 2011 en met de Walking Papers (foto) in 2013 nog materiaal uitgebracht. Een exacte datum voor de release is nog niet bekendgemaakt.

Foto Walking Papers: Dean Karr