Het nieuws van een Genesis-reünie ter gelegenheid van een nieuwe documentaire over de band zorgde onlangs voor de nodige euforie bij fans. Gitarist Steve Hackett zegt echter niet zo tevreden te zijn met het resultaat.

Afgelopen weekend werd Together And Apart, een nieuwe documentaire over Genesis, uitgezonden door de BBC. Speciaal voor deze film kwamen de vijf leden van de geprezen bezetting uit de jaren zeventig, inclusief Steve Hackett en Peter Gabriel, weer bij elkaar. Volgens Hackett was hem beloofd dat zowel de band als de solocarrières van de verschillende leden uitgebreid aan bod zouden komen.

Op Facebook heeft de gitarist zich kritisch uitgelaten over de documentaire. Hij schrijft: “Het is een eenzijdig overzicht van de geschiedenis van Genesis en het negeert mijn solowerk volledig. Het voldoet niet aan het thema ‘together and apart’. In het interview sprak ik even uitgebreid over mijn solocarrière als over mijn tijd bij Genesis, maar ik werd helemaal niet betrokken bij de samenstelling. Terwijl het nevenproject van de film, de R-KIVE-boxset, ons allemaal ook individueel vertegenwoordigt, doet de documentaire het tegenovergestelde. Ik weet dat de docu binnenkort ook te koop zal zijn, maar ik zal de dvd niet via mijn eigen website te koop aanbieden.”

Inmiddels is via het label Universal dus ook de 3cd-set R-KIVE verschenen, waarop werk van de verschillende Genesis-bezettingen wordt afgewisseld met hoogtepunten uit de solocarrières van Hackett, Peter Gabriel, Phil Collins, Mike Rutherford (Mike + The Mechanics) en Tony Banks. Ondertussen heeft Hackett volgens zijn bericht op Facebook inmiddels ook een nieuwe soloplaat afgerond, de opvolger van Genesis Revisited II (2012). De release daarvan vindt begin volgend jaar plaats, zo meldt de gitarist.