Hoewel de details nog niet bekend zijn, heeft Steven Wilson (Porcupine Tree) aangekondigd dat er dit jaar nog een box komt van Steve Hackett’s vroege solowerk. De set met maar liefst veertien cd’s heet Premonitions en wordt in oktober verwacht.

Wilson, die zich eerder bezighield met remasters van andere proghelden (Jethro Tull, Yes, ELP), werkte samen met Mark Powell aan de lijvige boxset, zo meldt het Britse Prog Magazine. In Premonitions is het werk van de voormalige Genesis-gitarist Hackett uit de periode 1975-1983 verzameld. In die jaren, toen hij nog bij het label Charisma zat, bracht hij enkele van zijn meest geprezen soloplaten uit, inclusief het debuut Voyage Of The Acolyte (1975) en Spectral Mornings (1979).

De vier albums uit die periode zijn door Wilson voorzien van nieuwe 5.1 surround-mixen. “Ik kon slechts twee daarvan remixen, aangezien de multitrack-tapes onvindbaar waren”, vertelt de van Porcupine Tree bekende muzikant. “In plaats daarvan creëerde ik surround sound ‘upmixes’, die ook heel meeslepend zijn.” De voorlopige releasedatum is 16 oktober en verdere details over Premonitions worden binnenkort bekendgemaakt.

In een interview met Lust For Life Magazine sprak Hackett, die onlangs ook zijn nieuwe album Wolflight uitbracht, onlangs al over zijn plannen om de veertigste verjaardag van Voyage Of The Acolyte groots te vieren, al was het toen nog niet zeker of er ook een nieuwe mix van die plaat zou komen. “Ik ga later dit jaar, vanaf september, nummers van Voyage Of The Acolyte live spelen. Daarnaast is een deel van mijn vroege werk van een 5.1 mix voorzien door Steven Wilson. Hij heeft Please Don’t Touch [1978, red.] en Spectral Mornings [1979] al gedaan, maar we hebben de originele masters van Voyage Of The Acolyte nog niet gevonden. Die plaat hebben we dus nog niet kunnen mixen. Ik weet ook niet of Steven dat gaat doen. Maar die andere twee komen waarschijnlijk eind september opnieuw uit in een box.”