Sammy Hagar wil graag weer vrienden worden met zijn oude bandmaat Eddie Van Halen, die hij vorig jaar nog ‘een leugenaar’ noemde. “Ik realiseerde me dat ik geen vijanden mee mijn graf in wil nemen”, aldus de Red Rocker in een interview met Rolling Stone.

Eddie Van Halen haalde vorig jaar in een interview met Billboard fel uit naar voormalig Van Halen-bassist Michael Anthony: “Elke noot die Mike ooit gespeeld heeft, moest ik hem leren. Voordat we op tour gingen, kwam hij langs met een videocamera. Ik moest hem alle baspartijen laten zien.” In een video op Facebook nam Sammy Hagar het vervolgens op voor Anthony: “Michael Anthony is een bad motherfucker. Fuck you, Eddie Van Halen, voor die uitspraken over Mikey. Je bent een leugenaar.”

Door het recente overlijden van tijdgenoten als David Bowie en Glenn Frey ziet Hagar nu in dat hij de strijdbijl moet begraven, voor het te laat is. “Ik realiseerde me dat ik geen vijanden mee mijn graf in wil nemen”, vertelt de zanger aan Rolling Stone. “Als ik morgen dood neerval, wil ik geen ruzie hebben. Ik weet niet hoe het hiernamaals is, maar ik wil er zonder vijanden heen.” Kort nadat hij hoorde dat Glenn Frey overleden was, besloot Hagar zelfs een verjaardagswens voor Eddie Van Halen op Twitter te zetten, die daar vervolgens positief op reageerde.

De roodharige rocker benadrukt wel dat deze toenadering geen poging is om weer bij Van Halen te komen zingen. Volgens geruchten zou David Lee Roth de band verlaten hebben en daarmee zou er dus weer een plek vrij zijn. Hagar laat echter weten dat hij ‘gewoon vrienden’ wil zijn en dat het bovendien uitgesloten is dat ‘Van Hagar’ weer bij elkaar komt als Michael Anthony niet mee mag doen.