Een jaar na zijn vorige plaat Sammy Hagar & Friends komt de rode rocker met een opvolger. Lite Roast ligt vanaf 13 oktober in de winkel en bevat akoestische versies van nummers die hij eerder in zijn carrière opnam.

De zanger, die op 13 oktober ook zijn 67ste verjaardag viert, nam samen met gitarist Vic Johnson (bekend van Hagars begeleidingsband The Wabos) onder meer de Van Halen-klassiekers Dreams en Finish What Ya Started opnieuw op – maar dan dus ‘Acoustically Brewed’, zoals de hoes vermeldt. Wat we kunnen verwachten van Sammy Hagar akoestisch? Hieronder is alvast een repetitie van het nummer Halfway To Memphis, de afsluiter van het album, te beluisteren.

Hagar is de laatste tijd vrij productief. In september vorig jaar bracht de voormalige Van Halen-frontman het album Sammy Hagar & Friends uit, met gastartiesten als Nancy Wilson (Heart) en Neal Schon (Journey), en covers van o.a. Depeche Mode en Bob Seger. Daarnaast liet gitarist Joe Satriani onlangs weten dat Chickenfoot – de ‘supergroep’ met verder Michael Anthony en Chad Smith – bezig is met materiaal voor de derde studioplaat. Alsof zijn agenda nog niet vol genoeg is geweest de afgelopen tijd, doet Hagar ook mee op de meest recente cd van Ted Nugent (Shutup & Jam!) en de nieuwe Paul McCartney-tributeplaat The Art Of McCartney.

Lite Roast heeft de volgende tracklist:

Red Voodoo
One Sip
Finish What Ya Started
Eagles Fly
The Love
Father Sun
Dreams
Deeper Kinda Love
Who Has The Right?
Sailin’
Halfway To Memphis