Sammy Hagar heeft in een videobericht uitgehaald naar zijn voormalige bandmaat Eddie Van Halen, vanwege uitspraken die de gitarist eerder deed over bassist Michael Anthony. “Je bent een leugenaar”, aldus de roodharige zanger.

In een nieuwe coverstory van Billboard laat Eddie Van Halen zich negatief uit over ex-bassist Michael Anthony, die inmiddels vervangen is door Eddie’s zoon Wolfgang. Zo zegt hij onder meer: “Elke noot die Mike ooit gespeeld heeft, moest ik hem leren. Voordat we op tour gingen, kwam hij langs met een videocamera. Ik moest hem alle baspartijen laten zien.” Ex-zanger Sammy Hagar neemt het nu in een videobericht op Facebook op voor Anthony. Daarin zegt de ‘red rocker’: “Michael Anthony is een bad motherfucker. Fuck you, Eddie Van Halen, voor die uitspraken over Mikey. Je bent een leugenaar.”

Hagar verklaart verder: “Dat Eddie hem al die nummers moest leren spelen, is de grootste bullshit die ik ooit heb gehoord. Ik heb elf jaar in de band gezeten en er was nooit sprake van een videocamera. Eddie vertelde hem soms wat hij moest spelen. Dan zei hij: ‘Nee, Mike, speel niet zo veel noten. Blijf bij één noot – boem, boem, boem – zodat ik het kan verneuken zonder dat iemand het doorheeft.’”

In het Billboard-interview praat Van Halen niet alleen over ex-collega’s, maar ook over huidig frontman David Lee Roth. “Hij wil mijn vriend niet zijn”, zegt de gitarist. “Hoe zal ik het zeggen: Roth heeft een ander beeld van zichzelf dan wie hij in werkelijkheid is. We zijn geen twintigers meer. We zijn zestigers. Gedraag je dan ook als een zestiger. Ik verf mijn haar niet meer, want ik weet dat ik niet jong meer zal worden.” Wel geeft Van Halen toe dat de band Roth als zanger nodig heeft, al is het alleen maar voor de fans. “Je maakt muziek voor mensen. Anders kun je net zo goed in je kast blijven spelen. En hoe bereik je de meeste mensen? Door ze de band te geven die ze kennen. Het zou egoïstisch zijn om het op een andere manier te doen.”

Ook al zei Eddie Van Halen onlangs nog in een interview dat er genoeg nieuw songmateriaal is, nu vertelt de rocker sceptisch te zijn over de mogelijkheid van een nieuwe plaat. “Het is lastig, want er zitten vier mensen in deze band en drie daarvan houden van rock & roll. En één van ons houdt van dansmuziek. En dat werkte ooit wel, maar nu werkt Dave niet mee.”