Heart komt in juli met het nieuwe album Beautiful Broken, waar een bijzondere samenwerking op te horen is. Niemand minder dan Metallica’s James Hetfield speelt mee op een van de tracks!

Het nieuwe album is de opvolger van Fanatic uit 2012. Op de deluxe editie van die plaat verscheen destijds ook al een nummer met de titel Beautiful Broken. De nieuwe versie daarvan bevat een bijdrage van James Hetfield. Nancy Wilson zegt over de remake: “Het blaast de vorige uitvoering helemaal weg. James maakte het nummer helemaal eigen en wat hij toevoegde, was perfect. Door hem heeft de track echt een bite en een rockaccent gekregen.”

De titelsong is niet de enige track op Beautiful Broken die al eerder in een andere versie te horen was. Slechts drie van de tien nummers zijn nieuw. De rest is al eerder opgenomen door Heart, maar verdient het volgens de Wilson-zusjes om opnieuw onder de aandacht te worden gebracht. De tracklist en een korte teaser van het album, dat op 8 juli verschijnt, kun je hieronder alvast bekijken.

In januari vertelde Ann Wilson in een interview met ABC Radio dat haar zusje meer haar stem zal laten horen op het komende album: “Ze wil altijd zingen, maar ze besluit dat telkens op het laatste moment toch niet te doen. Ik denk dat ze verlegen is.”

Beautiful Broken
Two
Sweet Darlin’
I Jump
Johnny Moon
Heaven
City’s Burning
Down On Me
One Word
Language Of Love