Jimi: All Is By My Side draait sinds enkele weken in de Nederlandse bioscopen, maar er lijkt nóg een film over Jimi Hendrix aan te komen. De erven Hendrix hebben toestemming gegeven voor een officiële biopic die geregisseerd wordt door Paul Greengrass.

Filmmaker Greengrass, bekend van onder meer het 9/11-drama United 93 en enkele Bourne-films, en Legendary Pictures benaderden Experience Hendrix LLC vier jaar geleden al over de nieuwe rolprent, maar de firma ging niet akkoord en het project werd tijdelijk stilgezet. Nu hebben de erven Hendrix toch groen licht gegeven voor een officiële biopic, gebaseerd op een script van Scott Silver (bekend van 8 Mile).

In tegenstelling tot de makers van Jimi: All Is By My Side, nu in de bioscoop, mogen Greengrass en Legendary Pictures wel gebruik maken van originele Hendrix-opnames. Die eerdere, in Amerika niet bijster succesvolle film van John Ridley met André Benjamin in de hoofdrol focust zich op de periode voor de doorbraak van de gitarist. Voor de nog ongetitelde biopic van Greengrass werd eerder acteur Anthony Mackie benaderd, maar verdere details over het nieuwe project zijn nog niet bekend.

In juli vorig jaar kreeg Experience Hendrix LLC een groot aantal opnames van Hendrix uit zijn tijd als gitarist bij Curtist Knight & The Squires in handen. Veertien daarvan verschenen in maart op de officiële cd You Can’t Use My Name: The RSVP/PPX Sessions.