Paul McCartney, Slash, Brian Johnson en vele andere rockhelden doen mee op het eerste album van Hollywood Vampires, het nieuwe project van Alice Cooper, Joe Perry en Johnny Depp. De coversplaat verschijnt op 11 september.

Dat Alice Cooper met Joe Perry en Johnny Depp aan een album met covers werkte, is geen geheim. Tijdens zijn concerten zong de shockrocker al nummers van onder anderen Jimi Hendrix en The Doors. Met dat onderdeel van zijn show bracht hij een ode aan de Hollywood Vampires – een ‘eclectische verzameling dronkaards’, zoals hij het zelf verwoordde. Onder anderen Keith Moon, John Lennon, Jimi Hendrix en Jim Morrison maakten samen met Alice zelf deel uit van die drankclub.

Cooper besloot ook een aantal van die vroegere drinkmaatjes te coveren in de studio, met hulp van Aerosmith’s Joe Perry, Hollywoodster Johnny Depp en producer Bob Ezrin. In maart werd bekend dat ook Paul McCartney van de partij was. Hij hielp mee aan een nieuwe versie van zijn eigen nummer Come And Get It, eerder een hit voor Badfinger. Deze opname is opgedragen aan Pete Ham en Tom Evans, twee overleden leden van die band.

Inmiddels is bekend wie er nog meer te horen zijn op het eerste Hollywood Vampires-album en welke nummers zij coveren. Naast Sir Paul kwamen ook Slash, AC/DC-zanger Brian Johnson, Joe Walsh, The Doors-gitarist Robby Krieger, Foo Fighter Dave Grohl, Perry Farrell van Jane’s Addiction, Zak Starkey en Kip Winger naar de studio. Op de tracklist staan songs van classic rock-helden als Led Zeppelin (Whole Lotta Love), Small Faces (Itchycoo Park), The Doors (Five To One/Break On Through), The Who (My Generation), Jimi Hendrix (Manic Depression) en T. Rex (Jeepster). Een korte trailer kun je hieronder bekijken.

1. The Last Vampire
2. Raise The Dead
3. My Generation
4. Whole Lotta Love
5. I Got A Line On You
6. Five To One/ Break On Through
7. One/Jump Into The Fire
8. Come And Get It
9. Jeepster
10. Cold Turkey
11. Manic Depression
12. Itchycoo Park
13. School’s Out/Another Brick In The Wall Pt.2
14. My Dead Drunk Friends