Goed en slecht nieuws voor fans van Toto: er zijn drie Nederlandse concerten van de band aangekondigd, maar bassist David Hungate zal niet van de partij zijn. Leland Sklar neemt zijn plaats in tijdens de komende tour.

Hungate was in 1977 een van de oprichters van de band, maar hij vertrok na het maken van het megasucces Toto IV (1982). Vorig jaar keerde de bassist terug op het oude nest, als vervanger van Nathan East. Sindsdien werkte Hungate mee aan het in maart verschenen album Toto XIV en ging hij ook weer op tour met zijn oude maatjes. Eind mei stond deze bezetting ook twee keer in Nederland: in de Ziggo Dome, Amsterdam en het Muziekcentrum in Enschede.

In februari komt Toto weer terug naar Nederland voor drie shows, maar Hungate heeft de band inmiddels verlaten. “De reünie heeft twee jaar geduurd en is een van de mooiste ervaringen van mijn leven geweest”, verklaart de bassist op de officiële Toto-website. “Maar aan alle goede dingen komt een eind. Ik heb niet meer het uithoudingsvermogen dat nodig is voor het uitgebreide toeren, en ik moet nu ontdekken wat ik wil gaan doen als ik volwassen word. Ik bedank de fans en vrienden die de band door de jaren heen gesteund hebben, en mijn broeders van Toto…. Ik kan jullie niet genoeg bedanken voor de muziek, het plezier en de vriendschap in de afgelopen veertig jaar.”

Bassist Leland Sklar, die in 2007 de inmiddels overleden Mike Porcaro verving, zal meedoen tijdens de komende tournee. Op 11 en 12 februari geeft Toto concerten in 013, Tilburg. Ook Groningen wordt volgend jaar aangedaan: op 14 februari speelt de band in De Oosterpoort.