Het optreden van Black Sabbath in de hitserie CSI vorig jaar is Tony Iommi kennelijk goed bevallen, want de gitarist heeft een nieuw stuk muziek gemaakt voor het nieuwe seizoen.

In de seizoensfinale van de televisieserie Crime Scene Investigation was vorig jaar een cameo te zien van Black Sabbath. De band speelde een liveversie van het toen nieuwe nummer End Of The Beginning, dat uiteindelijk op de comebackplaat 13 belandde. Ook Dear Father, een andere track van het album, kwam langs in een van de afleveringen.

Bassist Geezer Butler gaf al aan een grote fan te zijn van de Amerikaanse serie, maar ook Iommi lijkt er geen genoeg van te krijgen. Op zijn website kondigde de gitarist aan dat hij een nieuw stuk muziek geschreven had voor CSI: “Ik heb geprobeerd uit te rusten na het toeren, maar ik ga terug de studio in. Ik ben aan het schrijven, al zijn het meer ideeën dan complete songs. Ik vind het prettig om een bepaalde sfeer te creëren en vervolgens te bepalen hoe ik het stuk kan gebruiken.”

“Eén specifiek stuk is voor de serie CSI, die in Amerika op 9 november wordt uitgezonden”, vervolgt Iommi. “Er werd mij gevraagd of ik geïnteresseerd zou zijn, dus bekeek ik het beeldmateriaal en kwam ik met een idee waar de producers enthousiast over waren. Het is niet echt lang, het was meer werken met beelden dan met muziek. Ik sta er zeker voor open om meer te doen.”

Onlangs werd bekend dat Black Sabbath plannen heeft voor een laatste album en tour. In een interview met Esquire vertelde frontman Ozzy Osbourne eerder deze maand dat hij graag drummer Bill Ward (die niet meedeed op 13 en tijdens de bijbehorende tour) terugziet bij de band: “Waar ik erg blij om ben is dat als dit Black Sabbath’s afscheid is, dat we eindigen op een hoogtepunt, in tegenstelling tot 1979. Iedereen was toen fucked up en ik werd gezien als de ergste van allemaal. Het was een slecht einde. Het enige verdrietige is dat ik hoop dat Bill Ward weer mee wil doen.”