Het is nog maar de vraag of er ooit nog nieuwe muziek van Black Sabbath verschijnt, maar Tony Iommi zit in ieder geval niet stil. De gitarist heeft een vers nummer opgenomen en uitgebracht, waarvoor hij samenwerkte met The Birmingham Cathedral Choir.

Wie het nummer Supertzar van het Black Sabbath-album Sabotage (1975) kent, hoeft niet vreemd op te kijken van deze nieuwe collaboratie met een koor. Het stuk, How Good It Is, laat Iommi’s herkenbare gitaargeluid horen, terwijl The Birmingham Cathedral Choir een tekst zingt die geïnspireerd werd op Psalm 133. De rocker zegt over de track: “Het voelde gewoon als een aardig gebaar. We konden hiermee iets teruggeven aan de stad.”

How Good It Is kun je zomaar gratis downloaden van de Birmingham Cathedral-website. “Het is wel een klein beetje anders dan Sabbath”, vertelt Iommi verder over het nummer. “We hebben wel eerder met een orkest gewerkt en het is iets waar ik veel plezier uit haal, maar het is heel anders dan ons heavy werk. Dit is een compleet nieuw stuk muziek en ik ben er heel erg tevreden over.”

Black Sabbath nadert ondertussen het einde van de afscheidstour The End. Begin volgende maand vindt het laatste concert plaats in Birmingham. Hoewel Ozzy Osbourne eerder uitgesloten heeft dat er nog een opvolger komt van het album 13 (2013), zei Iommi in november nog in een interview over de mogelijkheid van ‘losse’ shows in de toekomst: “Ik zou dat zeker niet afschrijven. Het is mogelijk. Of misschien zelfs een album, omdat je op één plek kunt zijn om het op te nemen. Maar ik weet niet of dat gaat gebeuren.”