De afgelopen zomer werden de geruchten over een mogelijke tour van Van Halen steeds sterker. Voormalig bassist Michael Anthony zou gevraagd zijn om op de een of andere manier ook weer mee te doen. Nu David Lee Roth een serie soloconcerten in Las Vegas heeft aangekondigd, lijkt de kans op een Van Halen-tour op korte termijn echter weer een stukje kleiner geworden.

Vanaf 14 september gaan de kaarten voor de shows in januari in de verkoop. Wie in de begeleidingsband zitten, is nog niet bekend. In 2015 zou David Lee Roth samen met Steve Vai, Billy Sheehan en Gregg Bissonette (de bezetting op zijn solodebuutalbum Eat ‘Em And Smile uit 1986) een verrassingsoptreden geven in een kleine club in Hollywood, maar deze werd door de brandweer verboden omdat er te veel mensen in de zaal opeengepakt waren.

De verwachting is dat het publiek massaal warm zal lopen voor een Van Halen-tour. Eddie Van Halen lijkt echter nog weinig actie te ondernemen om het werkelijk van de grond te laten komen. Het laatste album van Van Halen, A Different Kind Of Truth, stamt al weer uit 2012. De band stond voor het laatst op het podium in 2015, met Eddie Van Halens zoon Wolfgang als bassist.