Brian Johnson is niet door zijn bandmaten uit AC/DC gezet. Dat beweert Angus Young in een video op Facebook. Wegens gehoorproblemen kan Johnson niet meer optreden met de band en tijdens het laatste deel van de huidige tournee neemt Axl Rose de plek van de zanger in.

“Er zijn een heleboel geruchten en veel mensen denken dat Brian ontslagen werd door ons, maar dat is niet het geval”, meldt Angus Young in het video-interview dat gisteren op de Facebookpagina van AC/DC geplaatst werd. “Het is vooral vanwege zijn gehoor. Hij was al bijna doof aan één oor, maar het ging ook snel achteruit met het andere oor.” Even later voegt de gitarist toe: “Het lag niet in onze handen, het was zijn beslissing.”

Ook Axl Rose komt aan het woord in de video. Over de komende shows met AC/DC zegt hij: “Het is niet zo dat ik aan het ronddansen ben van plezier omdat ze nu iets anders gaan doen. Ik ben erbij gehaald vanwege treurige omstandigheden en daar ben ik me zeer bewust van.” In een ander interview met BBC 6 zegt de Guns N’ Roses-frontman een vervolg op zijn AC/DC-avontuur niet uit te sluiten: “Hierna hangt het ervan af wat zij willen doen. Ik doe mee als ze me willen en dan komen we er wel uit, maar dat is nu een beetje op de zaken vooruitlopen.”

De eerste show met Rose als zanger vindt vandaag plaats in Portugal. Op 16 mei is deze formatie te zien in het Belgische Werchter. De band gaf fans de mogelijkheid hun kaartjes terug te geven als zij AC/DC niet met Axl willen zien. Zevenduizend mensen hebben daar gebruik van gemaakt, zo werd afgelopen week bekendgemaakt.