Een Rock & Roll Hall Of Fame-inhuldiging is een goede reden voor een band om zich weer eens te herenigen met ex-leden en dat is precies wat Yes dit jaar doet. Jon Anderson heeft bevestigd dat hij in april voor het eerst in jaren weer optreedt met zijn oude groep.

De zanger maakt al bijna tien jaar geen deel meer uit van Yes. Tegenwoordig toert de band met frontman Jon Davison, maar nu de proglegendes eindelijk een plek in de Rock & Roll Hall Of Fame krijgen, voegt Anderson zich weer even bij zijn ex-collega’s – zo heeft hij inmiddels bevestigd in een interview met Billboard. Samen met gitarist Steve Howe, drummer Alan White, ex-toetsenist Tony Kaye, ex-drummer Bill Bruford en ex-toetsenist Rick Wakeman staat hij in april tijdens de inhuldigingsceremonie in New York op het podium om daar geëerd te worden door Geddy Lee van Rush.

Voor deze gelegenheid gaan de heren ook weer samen optreden. Het leek er even op dat Geddy Lee dan de plek van de in 2015 overleden Yes-bassist Chris Squire zou innemen, maar dat gerucht is inmiddels ontkend. Wel heeft Anderson bevestigd dat hij in ieder geval Roundabout zal zingen met zijn ex-bandmaten. Ook overweegt het gezelschap om I’ve Seen All Good People en Owner Of A Lonely Heart te spelen. “We gaan gewoon samenkomen en lol hebben”, aldus de zanger tegen Billboard.

Ondertussen toert Anderson met Rick Wakeman en gitarist Trevor Rabin onder de naam ARW. Deze maand staat het trio in TivoliVredenburg en de muzikanten werken ook aan een album. Vorig jaar liet Anderson al weten dat hij wel zin had in een Yes-reünie in 2018: “Het zou cool zijn”. Die hereniging vindt dus al een jaar eerder plaats. Naast zijn band krijgen in april verder ook o.a. ELO, Pearl Jam en Journey een plek in de Rock & Roll Hall Of Fame.