De komende inhuldigingsceremonie van de Rock & Roll Hall Of Fame lijkt een gedenkwaardige avond te worden. Nadat eerder Jon Anderson bevestigde dat hij weer met zijn oude collega’s van Yes optreedt, zal ook Steve Perry zich herenigen met zijn oude band: Journey.

De zanger verliet Journey in 1998 en tegenwoordig staat Arnel Pineda achter de microfoon bij de AOR-band. Vanwege een gewrichtsontsteking trad Perry jaren niet meer op, totdat hij een onverwachte comeback maakte door in mei 2014 drie nummers mee te zingen tijdens een concert van de alternatieve rockgroep Eels. Pineda reageerde op social media: “Hij zou terug moeten komen bij de band. Zijn stem is er nog steeds en ik heb die stem gemist.”

Of die stem aanstaande vrijdag ook in New York te horen is wanneer Journey een plek in de Rock & Roll Hall Of Fame krijgt, is nog onduidelijk, maar Perry zal in ieder geval aanwezig zijn om de onderscheiding in ontvangst te nemen. Toetsenist Jonathan Cain bevestigde dat in een interview met Dayton Daily News: “De ceremonie is de eerste gelegenheid in lange tijd om Steve weer te zien en het gaat leuk worden. Voor zover ik weet, neemt hij alleen de prijs in ontvangst en maakt hij zich daarna uit de voeten. Meer weet ik niet, maar er kan nog iets veranderen.”

Op vrijdag 7 april krijgen naast Journey ook onder meer Pearl Jam, Electric Light Orchestra en Yes een plek in de Rock & Roll Hall Of Fame. Laatstgenoemde band wordt voor die gelegenheid herenigd met oud-leden Jon Anderson en Rick Wakeman.