Hoe klinkt Kansas met de nieuwe zanger Ronnie Platt? Het album The Prelude Implicit verschijnt pas in september, maar de band heeft alvast een vier minuten durende teaser uitgebracht.

The Prelude Implicit is het eerste Kansas-album in zestien jaar en verschijnt op 23 september. In 2014 stapte zanger Steve Walsh uit de Amerikaanse progrockband en werd zijn opvolger Ronnie Platt aangekondigd. Gitarist Rich Williams zegt in een persbericht over de komende plaat: “Dit is duidelijk een Kansas-album. Of het nu om een episch progepos als The Voyage Of Eight Eighteen, een bijtende rocker als Rhythm In The Spirit of een ballad als The Unsung Heroes gaat, op dit album is er voor elk soort Kansas-fan wel iets te vinden.”

Nu kun je alvast met eigen oren horen hoe het ‘nieuwe’ Kansas klinkt. Fragmenten uit de nummers op The Prelude Implicit zijn te vinden in de teaservideo hieronder. Naast Williams en Platt bestaat Kansas tegenwoordig overigens uit drummer Phil Ehart, violist/gitarist David Ragsdale, bassist Billy Greer, gitarist Zak Rizvi en toetsenist David Manion.