Het is goed mogelijk dat KISS geen albums meer uitbrengt. Frontman Paul Stanley zegt in een recent interview dat de band het ‘niet noodzakelijk’ vindt om een opvolger van Monster (2012) te maken.

Ook al liet Gene Simmons onlangs aan NU.nl weten weer de studio in te willen duiken met KISS, tegen het Britse Classic Rock Magazine zegt zijn collega Paul Stanley: “We moeten een doel hebben om een album te maken. Er was een tijd waarin we alleen platen opnamen vanwege een contractuele verplichting. Maar nu wil ik alleen werken wanneer het gerechtvaardigd is. Sonic Boom was een album dat gemaakt moest worden en bij Monster dachten we: laten we kijken hoe het verder gaat na Sonic Boom. Nu we dat bereikt hebben, denk ik dat we door kunnen gaan zonder nieuwe muziek. Er gebeuren genoeg dingen rondom KISS en op dit moment voelt het niet noodzakelijk om aan een nieuw album te werken.”

Een kleine geruststelling: de band kan nog van mening veranderen. “Alles is mogelijk”, vertelt Stanley. “Maar op dit moment zie ik het niet gebeuren. Ik ben niet iemand die ‘nooit’ zegt.”

Monster was het redelijk succesvolle twintigste album van de beschilderde rockers. Sinds de release in 2012 bleef het zeker niet stil rondom KISS. Zo werd de band vorig jaar ingehuldigd in de Rock & Roll Hall Of Fame en enkele maanden geleden verscheen het resultaat van een samenwerking met de Japanse popgroep Momorio Clover Z: de single Yume No Ukiyo Ni Saitemina. En voor de jongste KISS-fans onder ons is er een heuse tekenfilm met de titel Scooby-Doo! And Kiss: Rock And Roll Mystery (zie de trailer hieronder).

Op 18 juni is KISS te zien in de Ziggo Dome in Amsterdam en daarna op het Belgische metalfestival Graspop. Bekijk ook onze lijst met de beste songs van de band.