Fans van Metallica moeten nog even wachten op een nieuw album van de legendarische metalband. Volgens Lars Ulrich is het onwaarschijnlijk dat de opvolger van Death Magnetic voor 2015 verschijnt.

“Het zou me verbazen als de nieuwe volledige Metallica-plaat voor 2015 uitkomt”, zegt de drummer tegen Channel24. “Het kost ons veel tijd om platen te maken en we zijn ook bezig met een heleboel andere dingen. Maar uiteindelijk komen we er wel aan toe.”

De band werkte de afgelopen tijd onder meer aan de nieuwe 3D-film Metallica Through The Never, die in september uitkomt. Na Death Magnetic verscheen natuurlijk nog wel het zeer slecht ontvangen dubbelalbum Lulu met Lou Reed. Ook bracht Metallica eind 2011 een ep met overblijfsels van de Death Magnetic-sessies uit onder de titel Beyond Magnetic. Bassist Robert Trujillo zei onlangs nog tegen het blad What’s On dat de band bezig is met een nieuw album: “Op dit moment zijn we bezig met het schrijven, maar het probleem is dat we te veel riffs bedenken. Dat bewijst wel dat er nog heel veel muziek uit ons te halen is.”

Eind vorig jaar sprak Ulrich ook over nieuw materiaal van Metallica, geproduceerd door de beroemde Rick Rubin (die onlangs ook werkte aan het comebackalbum van Black Sabbath). Ulrich omschreef het werk als volgt: “Wat we gisteren speelden was heavy, energiek, luid, rockend, geschift. We gebruikten de snaredrum en er waren gitaarsolo’s, mocht iemand zich dat afvragen.” De plaat zou in 2014 moeten verschijnen, maar dat ziet de drummer dus toch niet gebeuren.

Zoals in onderstaande video te zien is, praatte Ulrich tegen Channel24 ook over de onderlinge band tussen de bandleden: “Je moet leren om compromissen te stellen. Zoals in elke relatie moet je geven en nemen en we zijn erachter gekomen hoe we dat moeten doen. Het was niet altijd makkelijk. Als je jonger bent, ben je veel strijdvaardiger. Je wil altijd je zin krijgen. Maar als je ouder wordt, begin je te begrijpen dat je iets speciaals in handen hebt. We realiseerden ons dat Metallica een geheel is. Als een van ons ontbreekt, is het geen Metallica.”

“In onze situatie kwam het erg goed uit dat we allemaal rond dezelfde tijd vaders werden”, vertelt Ulrich verder, “Als je geen kinderen hebt, denk je voornamelijk aan jezelf. Als je wel kinderen hebt, denk je eerst aan anderen. Dus leer je je eigen behoeften op de tweede plaats te zetten. Het feit dat we rond dezelfde tijd vaders werden, heeft ons denk ik geholpen dat te realiseren. We proberen dus onze behoeften op de tweede plaats te zetten en op andermans gedachten en meningen te vertrouwen.”