Het zeldzame nummer Sunshine Woman van Led Zeppelin krijgt eindelijk een officiële release! Samen met zeven andere niet eerder verschenen opnames staat de ‘verloren’ track op het album The Complete BBC Sessions, dat vanaf 16 september verkrijgbaar is.

Sunshine Woman maakte in maart 1969 deel uit van een BBC-sessie, waarbij ook I Can’t Quit You Baby en You Shook Me opgenomen werden. Jimmy Page wist een tape van een fan op te poetsen en de drie nummers maken nu deel uit van The Complete BBC Sessions, een uitgebreide uitgave van het in 1997 verschenen album BBC Sessions. De drie cd’s (of vijf lp’s) tellende set bevat in totaal 33 door Page geremasterde tracks, waarvan acht nooit eerder uitgebracht zijn.

Eerder zei Jimmy Page over de BBC Sessions: “Toen die opnames werden gemaakt, hadden we al veel getoerd. De albums waren altijd het startpunt voor de muziek en vervolgens bouwden we de nummers verder uit voor de concerten. Direct na de tours doken we dan weer de BBC-studio’s in voor deze sessies.”

De bonusdisc bevat de volgende tracks:

Communication Breakdown
What Is And What Should Never Be
Dazed And Confused
White Summer
What Is And What Should Never Be
Communication Breakdown
I Can’t Quit You Baby
You Shook Me
Sunshine Woman