Dat er ooit nog een reünie van Led Zeppelin komt, lijkt onwaarschijnlijk. Wel kunnen fans zich verheugen op nooit eerder uitgebracht materiaal van hun favoriete band. In een interview met BBC Radio 6 zegt Robert Plant een aantal bijzondere opnames te hebben ontdekt.

Als Plant in het interview wordt gevraagd of er ook niet eerder uitgebracht materiaal op de komende remasters van Led Zeppelin-albums komt te staan, antwoordt de zanger dat hij onlangs een en ander ontdekt heeft: “Ik heb Jimmy [Page] hierover gesproken en we hebben naar de opnames geluisterd. Er zijn een paar zeer interessante stukken die waarschijnlijk op de komende releases verschijnen.”

Opmerkelijk genoeg is het niet Plant die de vocalen in sommige van deze tracks voor zijn rekening neemt. Het is bassist John Paul Jones, die momenteel bezig is met het schrijven van een heuse opera, die we mogelijk zullen horen zingen. “Hij heeft me al twee auto’s en een broeikas beloofd om mij over te halen deze opnames niet uit te brengen”, grapt de 65-jarige rocker, “Ach John, waar je ook bent met je opera, je kunt vast niet wachten tot de hele wereld je kan horen zingen.”

Jimmy Page zei vorig jaar al tegen Rolling Stone dat hij bezig was met nieuwe remasters van de Led Zeppelin-albums. Ook meldde hij op zoek te zijn naar bijpassend videomateriaal om toe te voegen aan de reissues. Een exacte releasedatum voor de opgepoetste albums is nog niet bekend, maar de gitarist hoopte dat de eerste platen dit jaar zouden verschijnen. In een nieuwe Facebook-post wordt ook gesproken over nieuwe Led Zeppelin-boxsets.

Tot nu toe zijn er niet veel restopnames van Led Zeppelin verschenen. Uiteraard bevatte het laatste album Coda (1982) oudere, niet eerder uitgebrachte nummers. Daarnaast waren slechts enkele non-albumtracks te vinden in de 4-disc-boxset uit 1990.

Bekijk ook ons overzicht van de cruciale momenten uit de carrière van Led Zeppelin.