Leslie West, die bekend werd als de gitarist van de hardrockband Mountain, brengt op 20 november zijn nieuwe soloplaat Soundcheck uit. Net als op zijn vorige albums doen ook nu weer enkele beroemde vrienden mee: Brian May, Peter Frampton en wijlen Jack Bruce.

Het is niet de eerste keer dat Leslie West en de vorig jaar overleden Jack Bruce samen te horen zijn. In de jaren zeventig vormden de Mountain-gitarist en de Cream-bassist namelijk het trio West, Bruce & Laing (samen met Mountain-drummer Corky Laing). In 1988 maakte West zijn soloplaat Theme met Bruce op bas. Het duo nam toen ook een live-versie op van Willie Dixons Spoonful. Die track staat op Leslie’s komende plaat Soundcheck. “De eerste keer dat ik deze opname met Jacks stem en de toon van zijn bas hoorde, kreeg ik tranen in mijn ogen”, vertelt de gitarist in een persbericht.

Voor zijn twee vorige soloplaten (Unusual Suspects uit 2011 en Still Climbing uit 2013) kreeg West hulp van onder anderen Billy Gibbons, Slash, Steve Lukather, Johnny Winter en Joe Bonamassa. Ditmaal waren Brian May, Peter Frampton, toetsenist Max Middleton (Jeff Beck Group) en Bonnie Bramlett bereid om naar de studio te komen en mee te spelen met de Mountain-oprichter.

De door vele beroemde gitaristen gerespecteerde Leslie West vormde in 1969 Mountain, samen met onder anderen bassist/zanger Felix Pappalardi. In dat jaar stond de band op Woodstock. De grote doorbraak volgde echter in 1970 met de single Mississippi Queen. Door de jaren heen maakte West ook een aantal soloplaten. Bekijk de trailer van zijn zestiende langspeler Soundcheck hieronder.