Duff McKagan staat de komende tijd op het podium met Guns N’ Roses, maar ondertussen heeft de bassist ook een nieuwe band gevormd met gitarist Mike McCready (Pearl Jam) en drummer Barrett Martin (Screaming Trees). De eerste twee nummers van Levee Walkers, zoals de groep heet, zijn nu te beluisteren.

McCready kondigde in maart 2013 in een interview met Billboard aan dat hij een nieuw project zou starten met McKagan en Martin. De twee laatstgenoemde heren waren allebei al lid van de band Walking Papers, waarvan het debuutalbum ook al een gastbijdrage van McCready bevatte. “We hebben met Jaz Coleman van Killing Joke gesproken en ik heb geprobeerd nog enkele andere zangers te vinden die eraan kunnen werken”, vertelde de gitarist destijds aan Billboard over de toen nog naamloze nieuwe ‘supergroep’.

Coleman werkt inderdaad mee aan Levee Walkers en hij is ook te horen in de eerste twee nummers die de band inmiddels heeft uitgebracht: Freedom Song en Tears For The West (beide te beluisteren via Spotify). Naast de Killing Joke-frontman doen nog enkele andere vocalisten mee. Wie dat zijn of wanneer het eerste Levee Walkers-album verschijnt, is nog niet bekend.