Ritchie Blackmore maakte onlangs zijn ‘rock-comeback’ door drie concerten te geven met een nieuwe line-up van Rainbow. Een tour werd eerder al uitgesloten door de gitarist, maar in een interview met Radio Veronica zegt hij wel open te staan voor meer shows.

Vorige maand gaf Blackmore drie concerten in Duitsland en Engeland, waarbij zowel oude Deep Purple- als Rainbow-nummers op de setlist stonden. In een gesprek met het Nederlandse Radio Veronica vertelt de gitarist dat hij na deze gigs gevraagd werd om meer shows te doen. “Maar ik wilde eerst zien hoe deze drie concerten zouden verlopen”, verklaart Blackmore. “Als ze rampzalig waren geweest en ik al meer had toegezegd, zou het heel ongemakkelijk worden. We gaan misschien alsnog een paar shows geven.”

Blackmore vertelt ook dat hij bij die volgende optredens minder van Deep Purple en meer van Rainbow zou willen spelen, omdat het publiek in Duitsland en Engeland beter reageerde op de nummers van laatstgenoemde band. Eerder dit jaar werden een nieuw album en een uitgebreide tour al uitgesloten door de legendarische gitarist. “Dit zijn gewoon een paar shows voor de lol”, zei hij tegen het Italiaanse SpazioRock.

De nieuwe line-up van Ritchie Blackmore’s Rainbow bestaat verder uit zanger Ronnie Romero, bassist Bob Nouveau, drummer David Keith, en toetsenist Jens Johansson.