Het is waarschijnlijk de natte droom van menig classic rock-liefhebber: een festival met grootheden als The Rolling Stones, Paul McCartney en The Who samen op één affiche. Volgens Roger Daltrey gaat dat waanzinnige evenement daadwerkelijk plaatsvinden in Indio, Californië!

Daltrey sprak met de BBC over het ‘megafestival’, dat naar verwachting in het weekend van 7 tot en met 9 oktober zal plaatsvinden op dezelfde plek waar onlangs het Coachella-festival georganiseerd werd. Naast de Stones, McCartney en The Who zou nog een aantal van de allergrootste rocklegendes optreden: Bob Dylan, Neil Young en Roger Waters. Het zou dan voor het eerst in de geschiedenis zijn dat deze namen op hetzelfde festival spelen.

Er waren al geruchten over het nog naamloze festival, dat overigens naar verluidt door de promotors van Coachella georganiseerd wordt, maar nu heeft een van de artiesten de plannen voor het historische evenement bevestigd. “Wat een geweldig weekend gaat dat worden”, aldus Daltrey. “Ze zullen er allemaal zijn, op dezelfde plek. Het is ongelooflijk dat wij er allemaal nog zijn.”

Bob Dylan en The Rolling Stones zouden het festival openen, gevolgd door Paul McCartney en Neil Young op 8 oktober en op de laatste dag zouden Roger Waters en The Who afsluiten.