De soundtrack van Metallica’s nieuwe 3D-film Through The Never komt op 24 september uit. Deze dubbel-cd bestaat uit livemateriaal dat vorig jaar is opgenomen.

Through The Never: Music From The Motion Picture verschijnt enkele dagen voor de Amerikaanse première van de bijbehorende film. Onlangs kwam een nieuwe trailer voor dit nieuwsgierig makende project op YouTube te staan (zie de video onderaan dit bericht). Filmsite IMDB beschrijft het verhaal van Through The Never als volgt: “Trip, een jonge Metallica-roadie, wordt op een urgente missie gestuurd tijdens een show van de band. Maar wat lijkt op een simpele opdracht resulteert in een surrealistisch avontuur.”

De Through The Never-soundtrack bevat liveversies van oude en nieuwere Metallica-krakers als Ride The Lightning, One, Enter Sandman en Cyanide. Deze tracks werden vorig jaar opgenomen tijdens concerten in Edmonton (Rexall Place) en Vancouver (Rogers Arena), waar ook de concertbeelden voor de film werden geschoten.

In een persbericht zegt drummer Lars Ulrich over de liveplaat: “Niet alleen zijn we meer dan verheugd dat onze film binnenkort jullie kant op komt, maar het feit dat we deze muziek direct kunnen delen in al die verschillende formats is reuze cool!”

De soundtrack is een zoethoudertje voor Metallica-fans, die waarschijnlijk pas in 2015 een nieuw album van de metalband kunnen verwachten. In april zei Ulrich namelijk: “Het zou me verbazen als de nieuwe volledige Metallica-plaat voor 2015 uitkomt. Het kost ons veel tijd om platen te maken en we zijn ook bezig met een heleboel andere dingen. Maar uiteindelijk komen we er wel aan toe.”

Hieronder de tracklist voor Through The Never: Music From The Motion Picture:

Disc 1:

 1. The Ecstasy Of Gold
 2. Creeping Death
 3. For Whom The Bell Tolls
 4. Fuel
 5. Ride The Lightning
 6. One
 7. The Memory Remains
 8. Wherever I May Roam
 9. Cyanide
 10. …And Justice For All

Disc 2:

 1. Master Of Puppets
 2. Battery
 3. Nothing Else Matters
 4. Enter Sandman
 5. Hit The Lights
 6. Orion