Kirk Hammett zei onlangs in een interview dat het volgende Metallica-album ‘zeer waarschijnlijk’ in 2016 verschijnt. In een kerstvideo geeft James Hetfield alvast een voorproefje van die nieuwe muziek.

Hetfield – of eigenlijk zijn kat Tabs – laat een fragment van een nieuw nummer horen in een speciaal kerstfilmpje voor de fans. De video is eigenlijk alleen bedoeld voor fanclubleden op de officiële site van Metallica, maar hieronder kun je het fragment ook beluisteren. Het zijn slechts twaalf seconden, waarin nog wel even de zang van Hetfield te horen is. Dit korte stuk muziek doet veel fans waarschijnlijk nog wat meer verheugen op de nieuwe plaat.

Volgens gitarist Kirk Hammett zou die opvolger van Death Magnetic (2008) volgend jaar dan eindelijk in de schappen kunnen liggen. “Het zal ongeveer in de lijn van Death Magnetic liggen”, liet hij vorige maand in een interview met de Amerikaanse radiozender 103.3 The Edge weten. “We zijn al aardig op weg. Ik wil niet precies zeggen hoeveel er al af is, want er kan nog van alles gebeuren waardoor dat aantal verandert. Maar uiteindelijk zul je een nieuw Metallica-album zien verschijnen en het zal zeer waarschijnlijk in 2016 gebeuren. En in het ergste geval wordt het begin 2017.”